Fogfehérítés

Nehéz elképzelni vonzóbbat egy csillogó, fehér mosolynál. A fogaink azonban ritkán maradnak olyan fehérek, mint szeretnénk, szükség lehet egy kis segítségre.

Két típusa ismert a fogfehérítésnek, az otthoni és a professzionális, rendelői módszer:

Otthoni fogfehérítés:

Otthoni fogfehérítés során a rendelőben vett lenyomatra a fogtechnikus egy mélyhúzott fóliasínt készít, melyben helyfenntartót helyez el a fogfehérítő anyag számára. A páciens feladata a fogfehérítő anyag elhelyezése – otthon – a sínben majd viselése 2-8 órán keresztül naponta. A teljes fogfehérítéshez egyénenként változó, de körülbelül 8-10 napra van szükség. Fogfehérítés során felhívjuk a páciens figyelmét arra, hogy a fehérítés nem ad végleges fogfehérséget, egyénenként és étkezési szokásoktól függően előbb vagy utóbb visszatér a fogak eredeti színe és meg kell ismételni a fogfehérítést.

Rendelői fehérítés:

A professzionális fogászati környezetben végzett fogfehérítés biztonságos és hatékony módja a szép mosolynak, a fehér fogaknak. A fehérítési folyamat megkezdése előtt egy fogászati szűrővizsgálat az első lépés, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy nincsen szuvas fog, rosszul záródó fogpótlás és fogkő a szájban, illetve arról, hogy a fogak elszíneződése eltávolítható-e fogfehérítéssel.

Az amerikai Zoom fehérítő lámpa alkalmazása során a páciens fogait a rendelőben fehérítjük ki 1-1,5 óra alatt. Ezen folyamat során speciális fehérítő anyagot viszünk a fogak felszínére, majd speciális fehérítőlámpa segítségével megvilágítjuk azt. A fény hatására a fehérítőanyag aktiválódik és elkezdi fehéríteni a fogakat. Fogfehérítés során felhívjuk a páciens figyelmét arra, hogy a fehérítés nem ad végleges fogfehérséget, egyénenként és étkezési szokásoktól függően előbb vagy utóbb visszatér a fogak eredeti színe és meg kell ismételni a fogfehérítést, de rendszerint már elég az otthoni módszerrel. A rendelőnkben használt Zoom rendszerről bővebb információkat talál az amerikai cég saját honlapján: www.zoomwhitening.com

Mennyire tartós az eredmény?

Megfelelő szájápolással a professzionális fogfehérítés több mint egy évig is fehéren tarthatja a fogait. Ha dohányzik, vagy olyan ételeket és italokat fogyaszt, amelyek elszínezik a fogait, a fehérség sokkal hamarabb elhalványulhat. A megfelelő szájhigiénés fogápolás, amely magában foglalja a napi fogselyem használatát, a napi kétszeri fogmosást és a hathavonta történő fogorvosi látogatást, elősegíti, hogy mosolya hosszabban ragyogó maradjon.

Mikor nem ajánlott a fogfehérítés?

A fogágybetegségben szenvedő, rendkívül érzékeny vagy sérült fogak nem alkalmasak a fehérítésre. Továbbá a fogpótlások, tömések színe nem fog világosodni az eljárás során.

Fontos figyelmeztetés!

A fogfehérítés, akármennyire körültekintően is járunk el, károsítja a fogat, fogzománcot és nem ad tartós eredményt. Kérjük ezt mindig vegye figyelembe a kezelések megkezdése előtt!

Foglaljon időpontot: +36 30 812 4426