Újdonságok

Diagnosztikus fogfelállítás:

Sokszor nehéz elmagyarázni a páciensnek, hogy hogyan fog kinézni az új fogpótlása. A páciensnek meg nehéz elképzelnie a beavatkozás előtt, hogy érdemes-e belevágni mosolyának átalakításába, milyen lesz a várható végeredmény. A diagnosztikus fogfelállítás egy kommunikációs kulcs a páciens és az orvos között, még a fogászati beavatkozás megkezdése előtt. Diagnosztikus fogfelállítás során modellezni tudjuk, akár a beteg szájában, hogy milyen esztétikai eredmény várható a majdani fogpótlásától. A páciens leellenőrizheti a majdani fogak formáját, alakját, hosszát, profiljának esetleges változásait.

Diagnosztikus fogfelállítás Diagnosztikus fogfelállítás

Digitális fogszínmeghatározás:

A digitális színmeghatározás lényege, hogy objektíven, környezet befolyásoló hatásait figyelmen kívül hagyva állapítja meg a páciens fogának, annak minden részletének színét.. A gépi fogszínmeghatározás során spektrofotometriai módszerrel a gép feltérképezi a fog felszínét, fogszínét és egyéni eltéréseit a fog nyakától a fog éli részéig. A fogszínmeghatárózó készülék használata ma már elengedhetetlen a korszerű, szomszédos fogakhoz megszólalásig hasonló fogpótlások elkészítésében, legyen szó egyszerű tömésről, vagy fémmentes fogpótlásról. Használatával kivédhetőek a nem megfelelő megvilágítás, színtévesztés okozta hibalehetőségek a fogszín meghatározása során.

Digitális fogszínmeghatározás

Inlay elhorgonyzású cirkonhidak:

Foghiányok pótlásának egyik hagyományos, legelterjedtebb módja, hogy a hiányt határoló fogakból eltávolítunk annyi fogszövetet, amennyi a későbbiekben viselt korona falának falvastagsága, majd lenyomatvételt követően a fogtechnikus mester elkészíti a fogpótlást. Ennek a módszernek a hátránya, hogy sokszor teljesen ép fogszövetet is el kell távolítanunk a fogból, azért, hogy a korona felhelyezhető legyen. A foghiányok pótlásának másik, modernebb módszere a fogbeültetés/implantáció, azonban indikációs területét beszűkítheti a nem elég vagy/és nem megfelelő mennyiségű csont, a páciens egyéb betegségei és nem utolsó sorban az implantáció anyagi vonzatai.
Abban az esetben, hogyha a foghiányt határoló fogak tömöttek, lehetőség van a régi tömések eltávolítására (ép fogszövetet nem veszünk el a szomszédos fogakból) és lenyomatvételt követően a fogtechnikus egy olyan cirkonvázú, kerámiai leplezésű fogpótlást készít el, amelyben a hiányzó fogat pótló koronát a szomszédos fogak tömésüregeibe ragasztott betétek/inlayk, mint szárnyacskák rögzítik.

Inlay elhorgonyzású cirkonhidak
Inlay elhorgonyzású cirkonhidak Inlay elhorgonyzású cirkonhidak